Unieke kans: compleet gehucht op 9 ha

< terug naar overzicht
In het kort
772
600 m2
9 ha
20
20
Nee
Nee ()
St front sur lemance
Nvt
Nvt
375000

dpe image
Nvt
ges image
Nvt

Beschrijving van het huis

Unieke kans: compleet gehucht op 9 ha grond!!

Rustig gelegen aan een eigen doodlopend weggetje.
De gebouwen liggen midden op het prachtige terrein; omgeven door eigen weilanden en bossen. Absolute privacy.
Winkeltje in dorp op 2 km.  12 minuten van Fumel met alle voorzieningen.

Als je het weggetje met het bordje Coudet inrijdt ben je in feite al thuis. Na enkele bochten ontvouwt het ensemble zich voor je ogen.

Dit mini dorpje bestaat uit 7 huizen.  2 huizen zijn compleet gerestaureerd; inclusief nieuwe septic tank. Een derde huis heeft een nieuw dak, vloeren, elektriciteit en een tweede septic tank. Op een van de nieuwe daken (fraai uit beeld) liggen zonnepanelen die middels een vast contract zo’n 1100 euro per jaar opleveren.
Rondom de gebouwen het glooiende terrein bestaande uit 5 ha weiland en 4 ha bos. In de directe omgeving mag niets gebouwd worden. Op het terrein staat een ruime inloopstal voor paarden en een grote bergloods voor tractoren en andere apparatuur. Er is ook een authentieke pigeonnier ter renovatie.

De gebouwen:  de gebouwen liggen aan het einde van het weggetje.  De eigenaren zijn vanaf daar begonnen met restaureren.

Het in stijl gerestaureerde woonhuis (120 m2) heeft een knusse woonkamer/keuken, 3 ruime slaapkamers, badkamer en toilet.  Aan het huis vast een bijkeuken met extra douche en toilet.
Het huis heeft een overdekt en een open terras.

Op zo’ n 30 m afstand een authentieke schuur die onder architectuur is omgetoverd tot een comfortabele gite (kamer/keuken, slaapkamer, douche, toilet en fraai terras).

Tegenover het woonhuis ligt een groot L-vormig authentiek huis. Oorspronkelijk twee woonhuizen.  Dit huis dient ten dele als paardenstal. Het gebouw heeft een redelijk dak. Er is volop ruimte voor twee woonhuizen of bijvoorbeeld 3/4 appartementen. Het vloeroppervlak is 135 m2 met eventueel nog een etage.

Verderop een voormalige koeienstal die geheel moet worden gerestaureerd of afgebroken (de stenen zijn geld waard). Ertegenaan een klein oud huisje; ook compleet te renoveren.

Tenslotte het grote hoofdhuis met binnenplaats en gastenhuisje.  Dit huis heeft grotendeels een nieuw dak. De materialen om de rest van het dak te vernieuwen zijn aanwezig.  Het huis heeft een nieuwe betonnen vloer en terras. Er is een etage gecreëerd met fraaie balkconstructies. Dit huis is redelijk eenvoudig af te maken; veelbouwmaterialen zijn aanwezig. Op een van de daken liggen zonnepanelen die een goed jaarlijks rendement geven.
Met een oppervlak van 240 m kan dit een zeer ruim familiehuis worden of een chambre d’hotes.

Naast dit huis een cour met een ruimte die als zomerkeuken, bar of iets dergelijks kan dienen.
Aan de andere kant van de cour een klein huisje (110 m2) ter renovatie dat als maison d’amis was gepland.
Bij dit huis ligt een klein zwembad in de oude boomgaard.

Al met al enorm veel mogelijkheden!

Informatie aanvragen

Doorsturen


© Bouriane Maisons 2014 | Realisatie: Juli Media Solutions