On der voorbehoud verkocht!!  Charmant natuurstenen huis met gite in de schuur. Ruime tuin met meertje. Rustige ligging, maar niet eenzaam.

 

In het kort

Ref: DA785
Oppervlakte: 130 m2
Terrein: 8530
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 4
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Nee
Omgeving: Montet-et-Bouxal
DPE waarde: D 158
Gaz effet serre: E
Prijs: €185000

dpe image
D 158
ges image
E

Beschrijving van het huis

Aan de rand van een rustig gehuchtje. In het dorpje een kleine supermarkt. Op 20 minuten van Figeac en 15 min van Lacapelle Marival. In deze prachtige regio van de Lot heerst de stilte en de rust.
Het huis ligt zodanig aan de rand van het gehucht dat de privacy optimaal is.

Van origine een kleine boerderij (18e eeuws). Alles in natuursteen. In de loop van de tijd is de woning wat uitgebouwd. Naast de woning een grote schuur en een kleiner schuurtje dat vroeger dienst gedaan heeft als oven. Alles gebouwd van natuursteen met muren van minstens 50 cm dik.

De woning
De grotendeels gerestaureerde woning heeft een woonoppervlakte van 130 m2 en bevat nu 8 vertrekken, waarvan momenteel slechts één gebruikt wordt als slaapkamer, maar er zijn minstens drie vertrekken bruikbaar als slaapkamer. Verder worden nu 3 ruimten gebruikt als atelier of bureau.
Woonkamer en woonkeuken, beiden niet erg groot, maar gemakkelijk tot een groot vertrek om te bouwen. Een kleine badkamer met ligbad en een afzonderlijk toilet.
Onder de keuken is een kelder met de centrale verwarming (vrij nieuw, energiezuinig, op stookolie), die het gehele huis verwarmt (10 radiatoren) en tevens het warme water levert. Verder wordt deze ruimte ook als bijkeuken gebruikt met een 2e fornuis, een 2e koelkast, een diepvries en een wasmachine.
Een bron voorziet het gehele jaar door gratis het benodigde water voor huis en tuin.
Het huis is op de dorpsriolering aangesloten, dus geen septic tank.

De bijgebouwen
In de schuur is een gastenverblijf van 55 m2 ingebouwd. Beneden is een woonkeuken en een kleine badkamer met douche, toilet en lavabo, boven een grote en een kleine slaapkamer.
Verder is er een werkplaats van 34 m2, een tussenverdieping voor opslag van 25 m2 en een bergkelder van 20 m2. Het dak van de schuur is aan de voorzijde uitgebouwd en als carport te gebruiken.
Het kleine afzonderlijke gebouwtje heeft een binnenruimte van 9 m2 en wordt momenteel gebruikt voor de berging van tuingereedschappen.

De toegang
Vóór het huis is er een eigen toegangsweg en een redelijk grote parkeergelegenheid. Het terrein heeft nog een tweede toegang aan de zijkant, die gebruikt kan worden door de gebruikers van het gastenverblijf.

Het terrein
Het terrein is 8535 m2 groot en is glooiend. Het terrein loopt af naar een beekje, dat voor een belangrijk deel tevens de terreingrens is. Het beekje uitstroomt in een natuurlijk ‘eigen’ meertje van ca. 40 m2.
Rondom de bebouwing zijn veel vaste planten en struiken geplant en ook verscheidene bomen. Vanuit het huis is er een mooi uitzicht op deze beplanting. Voor de rest is het heuvelachtige terrein een grasland met daaromheen een haag van gevarieerde struiken. Genoeg ruimte om eventueel een zwembad aan te leggen (met gratis bronwater).
De tuin is zodanig aangelegd dat er niet al teveel onderhoud nodig is.

Omgeving
Aan de andere kant van de beek en de vijver begint een heuvelachtig, bosrijk gebied met verscheidene paden, zodat het zeer geschikt is voor wandelen of paardrijden.
Op 2 km afstand ligt het centrum van de gemeente, waartoe ook ons gehucht behoort. Hier bevinden zich het gemeentehuis, een kleine supermarkt, een benzinepomp en een lagere school. De meest nabij gelegen grotere plaatsen zijn Lacapelle-Marival en Latronquière (beide op ca. 10 km afstand). Hier zijn grotere supermarkten en andere winkels, banken, etc. Een nog grotere stad, Figeac, ligt op 20 km afstand. Het is een mooie, rustige streek, dun bevolkt en daardoor ook met rustige wegen. Geen industrieën in de wijde omtrek, dus een schone lucht.

Al met al een geweldig huis voor een alleszins redelijke prijs!

Informatie aanvragen