Architectonisch hoogstandje op 7200 m2 grond, rustig gelegen.

 

In het kort

Ref: C273
Oppervlakte: 140 m2
Terrein: 7200
Aantal kamers: 4
Aantal slaapkamers: 2
Bijgebouwen: Nee
Zwembad: Nee
Omgeving: Les Arques
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €379000 FAI

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Dit architectonische hoogstandje ligt vlakbij het artistieke Les Arques in het departement Lot.
Les Arques is een kunstenaarsdorpje en ligt op een heuvel in een groot dal met vooral ongerepte natuur rondom. Het middeleeuwse dorp is vooral bekend door de beroemde beeldhouwer/schilder Ossip Zadkine (beeld in Rotterdam!), die er lange tijd heeft gewoond en gewerkt.
In het buitengebied van het dorpje is dit zeer bijzondere huis in 2008 onder architectuur gebouwd. Het huis staat op een ruim perceel van 7200 m2 met eromheen natuur en is zo gebouwd dat u de gehele dag zon hebt.

Het meest aparte is wel dat het huis horizontaal ‘uit de helling’ lijkt te komen. Daardoor lijkt de voorkant op zo’n 4 m hoogte boven het bos te zweven. Bij aankomst moet je gewoon even stilstaan om alles te verwerken.
Het huis is in 2008 met veelal ecologische materialen gerealiseerd; o.a. hennep, katoen, kurk en lokaal hout.
Er zijn opvallend veel ramen (allemaal top kwaliteit aluminium).
Het centrale deel van het huis is van steen en staat wel op de grond. In dat deel bevinden zich boven de ‘natte ruimtes’ en beneden alle aan- en afvoeren en een schuur.

Via een fraaie trap komt u bij de voordeur.
U komt binnen in een gang die rechtsaf leidt naar de grote woonkamer (60m2), met open keuken en weids uitzicht naar drie kanten. Achter de keuken een bijkeuken van ruim 7m2.  Aan dezelfde gang grenzen de badkamer met bad en wastafel, badkamer met douche en wastafel en apart toilet. Aan de achterkant van het huis liggen de twee grote slaapkamers (31m2 en 17m2). De grootste slaapkamer bestond oorspronkelijk uit twee slaapkamers.
Vanuit alle ruimtes (behalve de badkamers) zijn schuifdeuren naar de terrassen die aan beide zijden van de woning liggen.

De keuken en alle kasten zijn handgemaakt door een meubelmaker en door het gehele huis liggen eikenhouten parketvloeren. Hoge plafonds, brede deuren, licht; alles in deze woning straalt ruimte uit en is van zeer goede kwaliteit.
De woning verkeert in perfecte staat van onderhoud.
Verwarming door een hoog rendement houtkachel (Stûv) die in de woonkamer staat en voor tijdens het voor- en naseizoen zijn er elektrische radiatoren.

Dit huis geeft u het ultieme vrijheidsgevoel!

 

 

 

Informatie aanvragen