Uniek natuurstenen ensemble in goede staat. Rustig gelegen, maar niet eenzaam mooi uitzicht

 

In het kort

Ref: CA116
Oppervlakte: 120 m2
Terrein: 3100
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 3
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Nee
Omgeving: Salviac
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €300000 FAI
Onder voorbehoud verkocht

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Aan de rand van een eeuwenoud stil gehucht ligt dit echt unieke boerenhuis helemaal vrij op 3100 m2 grond. Het ensemble ligt lekker beschut en biedt optimale privacy.
U betreedt het terrein met zicht op het huis, de schuur, de gariotte (oud schuil hutje) en het mini huisje. Het huis heeft een toren met een origineel “lauzes” dak. Dit is een zeer fraai dak van gestapelde natuurstenen.
Het huis is goed bewoonbaar, maar het sanitair en de keuken zijn gedateerd. Er is ook geen dubbel glas.
Maar door alle authentieke elementen waant u zich in een sfeer van lang geleden. In gedachten ziet u de boerin bezig met kippen voeren op de binnenplaats terwijl de boer met de arbeiders op het land bezig is. Het prachtige uitzicht over de ongerepte natuur was vroeger natuurlijk anders; toen werd elk stukje land benut en waren de huidige bossen allemaal akkertjes en wijngaarden.

Binnenkomst in een kamertje in de toren (2x3m) met een originele evier. Dat is een eeuwenoude natuurstenen gootsteen, dus de huidige entreehal was heel vroeger de keuken. Van daaruit loopt u de woonkamer(25 m2) met fraaie monumentale schouw in. Erachter de eetkamer met open doorgang naar de keuken (samen 35 m2). In de keuken een deur met een oude stenen trap naar buiten. Naast de keuken een douche en toilet. Mooie houten trap naar de eerste verdieping. Daar zijn drie slaapkamers, een badkamer met ligbad en een torenkamertje.
Onder de woning zijn verschillende ruime kelders. In één daarvan staat de nieuwe Viessmann cv ketel en een water ontharder.

De schuur meet 10 x 5 m en heeft een etage. De ronde gariotte staat naast een soort stenen minihuisje. Aan de straatkant is het terrein ommuurd. Er is ook nog een authentieke open schuur; nu de carport.

Het gehuchtje bestaat uit een aantal van dergelijke eeuwenoude gebouwen bij elkaar op de heuvel. Naar alle kanten biedt het gehuchtje vrij uitzicht.
Dorp met winkels op 8 minuten. Gourdon met alle supermarkten op 15 minuten.

Informatie aanvragen