Charmant, luxe en toch authentiek 19e eeuws huis met groot maison d’amis, appartement en mooi zwembad op 1,6ha.

 

In het kort

Ref: BA082
Oppervlakte: 275 m2
Terrein: 16700
Aantal kamers: 13
Aantal slaapkamers: 6
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Marminiac
DPE waarde: E
Gaz effet serre: D
Prijs: €495000 FAI
Onder voorbehoud verkocht

dpe image
E
ges image
D

Beschrijving van het huis

Woonhuis
Via een eeuwenoude trap komt u binnen in de entree die rechtsaf overloopt in de grote woonkeuken (31m2) en linksaf in de zitkamer (17 m2) In de woonkeuken een schitterende oude schouw. Vanuit deze keuken komt u op een groot overdekt terras aan de achterzijde. Van hieruit heeft u een mooi uitzicht over de landerijen.
In de gezellige zitkamer is een trap naar boven naar een overloop met twee ruime slaapkamers (18m2 en 13m2) (waarvan er nu één in gebruik is als bibliotheek), een badkamer (3,5m2), apart toilet en een charmant torenkamertje (4,5m2).
Vanuit de entree is er een trap naar beneden naar de grote wasruimte (11m2) met een badkamer met toilet, wastafel en douche en een cv ruimte. Onder de woonkeuken is een wijnkelder.
Het huis wordt verwarmd door middel van hete lucht verwarming en in de woonkeuken staat ook nog een houtkachel.

Links van het huis staat de oorspronkelijke schuur, nu met veel smaak verbouwd tot groot gastenhuis met eetkamer, keuken, zitkamer (totaal 60m2), drie slaapkamers, vide en ruime badkamer. Via een eigen entree is er nog een grote kamer (30m2) met houtkachel. Deze ruimte wordt nu gebruikt als muziek kamer.
Verder in deze voormalige schuur nog diverse berg cq voorraad kamers.

Rechts van het huis staat er nog een schuur, waarin oa de technische ruimte van het zwembad. De bovenverdieping is verbouwd tot charmant appartement met woonkamer met keukenhoek, slaapkamer en badkamer (totaal 40m2). Hierin staat ook een houtkachel.

Op het terrein van 1,6 ha, een mooi groot zwembad (6 x 12 m) en een eeuwenoude “gariotte”; een klein rond herdershuisje.
Het bijzondere aan dit huis is dat alle authenticiteit gebleven is terwijl het wel modern comfort biedt. Hierin is duidelijk de hand van een goede architect te herkennen.

Informatie aanvragen