NIEUW!! Heerlijk ensemble bestaande uit hoofdhuis en gastenhuis op 4,5 ha in een prachtige omgeving

 

In het kort

Ref: CA241
Oppervlakte: 200 m2
Terrein: 45000
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 5
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Nee
Omgeving: marminiac
DPE waarde: C
Gaz effet serre: A
Prijs: €445000

dpe image
C
ges image
A

Beschrijving van het huis

Dit heerlijke ensemble ligt op loopafstand van een rustig dorpje met restaurant en winkeltje. Op 3 km een groter dorp met meer voorzieningen en een aantrekkelijke wekelijkse markt. De supermarkten zijn in Gourdon, op ongeveer 20 km. afstand. Het ensemble ligt aan een stil weggetje met nauwelijks verkeer.
Rondom de schitterende natuur van de Bouriane, een geweldige regio in departement de Lot, tegen de grens van de Dordogne.
Het is het gebied tussen Quercy en Perigord.

Het hoofdhuis, van 1841 tot 2002 nog een grote boerenschuur, is recent verbouwd tot een comfortabel, ruim woonhuis.  Binnenkomst in de gezellige, moderne woonkeuken met houtkachel. Aansluitend een woonkamer met vloerverwarming en openslaande deuren naar het terras. Een af te sluiten atelier/werkkamer staat met de woonkamer in verbinding.
​Een robuuste houten trap leidt naar de vide op de eerste etage die toegang geeft tot een royale slaapkamer met aansluitend een ruime badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben uitzicht op weiland, bos en tuin. Er zijn drie kleinere slaapkamers met een tweede doucheruimte en een separaat toilet. Een zomerkeuken met douche en toilet heeft een eigen ingang aan de zijkant van het huis.

​De romantische cottage was het voormalig huisje dat in de zeventiende eeuw door de waterdrager van Marminiac werd bewoond. Het is in authentieke stijl gerestaureerd en uitstekend geïsoleerd. Het ligt tegenover het woonhuis en heeft een eigen oprit, parkeerruimte en groot tuinperceel. De knusse woonkamer met open keuken, een houtkachel en aansluitend een ruime slaapkamer met een badkamer met douche en toilet, biedt ruimte aan twee personen en heeft ruim voldoende opbergruimte. Een opklapbare houten trap in de woonkamer leidt naar een kleine vide met de mogelijkheid om een extra slaapkamer te creëren.

Beide woningen zijn zeer goed geïsoleerd. ‘s Zomers dus lekker koel en in de winter makkelijk warm te houden.

Op het domein staan verschillende volwassen fruitbomen. Vijgen, appels, pruimen, kersen, peren, perziken en walnoten. Een lust voor het oog als in de lente de bloesem bloeit. Vers op tafel bij het ontbijt, de lunch of het avondeten.  Weckpotten vol vitaminen in de winterperiode.
Lavendel, kamperfoelie, rozemarijn, geuren die de zintuigen prikkelen. Zoemende hommels, humming bees en talloze vlinders die zich laven aan de violet - paarse vlinderstruiken. In slaap vallen bij het getjilp van de krekels. Tot laat in de avond buiten genieten van een kristalheldere sterrenhemel. In augustus van noord naar zuid vallende sterren tellen.

Een heerlijk ensemble, klaar om te komen genieten van de overweldigende natuur!

 

 

 

.

Informatie aanvragen