Uniek natuurstenen ensemble met schitterend uitzicht over de vallei van de Lot

 

In het kort

Ref: BA073
Oppervlakte: 270 m2
Terrein: 6581 + 7730
Aantal kamers: 9
Aantal slaapkamers: 6
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Puy l’ Eveque
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €587000 FAI

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Stelt u zich eens voor: een middeleeuws dorpje aan de rivier de Lot. In de hoger gelegen oude dorpskern staat het kerkje uit de 14e eeuw. Bovenop de heuvel het chateau. Een smal laantje loopt omhoog van het kerkje naar het kasteel. Aan dit laantje liggen een paar huizen. Er heerst hier, hoog boven het dorp en de rivier, een serene rust.

Een van deze huizen werd in de jaren ’70 verbouwd en flink vergroot door een vermogende Parijzenaar. Alles moest perfect zijn tijdens deze enorme verbouwing en dat is te zien! Het is nu een indrukwekkend ensemble. Door de vele historische details is de sfeer van vroeger intact gebleven, terwijl het accent zichtbaar heeft gelegen op kwaliteit en zorgvuldige keuze van materialen. En zo werd de oude boerderij een “maison de maître”! Door relatief weinig gebruik van het huis is alles ook nog steeds in perfecte staat.
Overal in het huis prachtige vloeren, bijzondere wanddecoraties, hoge plafonds en fraaie bouw-elementen. 
Dit prachtige plekje heeft een beschermde status, dus geen gevaar voor nieuwbouw rondom.

Kortom een zeer bijzonder ensemble: ruim en fraai huis met zwembad, flink gastenhuis, dubbele garage en schuur. Vanaf het huis en de tuin met volwassen bomen heeft u een vorstelijk uitzicht over de vallei van de rivier de Lot; zelfs vanaf het terras rond het prachtige zwembad. Rond de tuin meerdere oude stenen muren die voor optimale privacy zorgen.

De imposante woonkamer (48 m2) heeft een prachtige schouw, grote ramen en een “kasteel-waardig” hoog balkenplafond. Doorgang naar het oudste gedeelte, de oorspronkelijke boerderij, met de keuken (16 m2) en een eetkamer (12 m2). Op de etage de hoofd-slaapkamer (24,5 m2), 3 gastenkamers en 2 badkamers. Over het hele huis een grote zolder. Op de begane grond van het oude gedeelte is een bergruimte en de stook-kelder. Het huis heeft cv op olie.

Het gastenhuis ligt op zo’n 40 m afstand met een eigen toegang tot het laantje. Dit is ook een compleet huis met grote living met houtkachel en deur naar een groot balkon (uitzicht!). Er is een eenvoudige keuken, 3 slaapkamers en een badkamer.

Bij de garages en schuur ligt een tweede tuin met boomgaard en een fantastisch historisch uitkijkpunt over de hele regio.

Het huis en de garages plus etable liggen op in totaal 6581m2
Er zijn nog twee bospercelen van in totaal 7730m2

Een uniek ensemble op een unieke locatie.

NB: genoemde maten kunnen enigsdzins afwijken.

Informatie aanvragen