Een handzaam chateau op een uniek punt met uitzicht op de vallei van de rivier de Lot. 12 ha grond.

 

In het kort

Ref: AA931
Oppervlakte: 400 m2
Terrein: 13000
Aantal kamers: 15
Aantal slaapkamers: 7
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Prayssac
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €860000 FAI

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Chateau te koop! Dominant gesitueerd met een magnifiek uitzicht over de vallei van de rivier de Lot. Binnen drie minuten bent u in een dorp met alle voorzieningen.  Waan u in de late middeleeuwen want alle originele details zijn bewaard gebleven. Of geniet gewoon vanaf één van de terrassen van een heerlijk glas wijn terwijl u met uw vrienden, mijmert over hoe het kasteelleven er vroeger uitgezien heeft. Luister naar de ritselende blaadjes van de bomen en de roffel van de specht of de prachtige tonen van de wielewaal maar geniet vooral van het uitzicht!
Via een brede stenen trap komt u bij de voordeur die toegang geeft tot een entreehal met indrukwekkende trappartij. Op de begane grond treft u een salon (30m2), eetkamer (32m2), keuken (30m2), bijkeuken cq waskamer, twee slaapkamers en een grote badkamer. Overal prachtige hoge plafonds met de originele oude balken.
Via de prachtige trap komt u op de eerste verdieping met vijf slaapkamers en twee badkamers. Verder is er nog een grote open ruimte waar nu de televisie staat. Een soort tweede salon.
Via een schaduwrijke binnentuin kunt u naar een grote gewelfde ruimte die te gebruiken is voor feesten, seminars, etc. Op hetzelfde niveau een grote garage met veel opslagruimte.
Ook bij het in de mooie tuin gelegen, ruime zwembad heeft u een schitterend uitzicht.
Het chateau is in goede staat, maar er zit geen centrale verwarming in. Het prachtige bosrijke terrein van ruim 12 ha ligt rond het chateau en biedt ruim voldoende hout om de haarden en houtkachel de hele winter brandend te houden.
Het kasteel wordt thans in de zomermaanden verhuurd met goede opbrengsten.

 

Informatie aanvragen