Departement Dordogne, 4 Regions: Noir, Vert, Pourpre et Blanc:  9000 km2Dordogne (departement nr 24) maakt deel uit van de regio Aquitanië. Het departement is verdeeld in vier gebieden:

Périgord Blanc: het wit verwijst naar de kalkstenen grondlagen.
Périgord Noir: het zwart verwijst naar de zwarte truffels die daar in overvloed te vinden zijn.
Périgord Pourpre: het purper verwijst naar de druivenstreek waar de bladeren in de herfst paars verkleuren.
Périgord Vert: het groen verwijst naar de groene omgeving door de relatief hoge neerslag.


Het departement wordt begrensd door de departementen Haute-Vienne, Corrèze, Lot, Lot-et-Garonne, Gironde, Charente-Maritime en Charente. Bouriane Maisons heeft veel huizen in de Dordogne in de verkoop, vooral in de Perigord Noir, de streek die direct grenst aan de Lot met als meest bekende plaatsen Sarlat en Domme. Het is een prachtig gebied met veel ongerepte natuur en veel toeristische attracties.  Rondom de rivier Dordogne vindt u alle bekende plaatsen zoals Domme, Beynac en Sarlat. U kunt er genieten van de schitterende imposante kastelen die aan beide kanten van de rivier zijn gebouwd. Het gebied rond de rivier is rotsachtig en ruig. Verder naar het zuiden is het lieflijker en meer heuvelachtig.

De Dordogne is van oudsher een populaire vakantiebestemming voor vooral Nederlands, Belgen, Engelsen. Dit is vooral te danken aan de goede bereikbaarheid en het fijne klimaat. Voor de Britten vormt de Dordogne historisch gezien een belangrijke streek.