Uw eigen appartement in ‘The White House’ in de Dordogne!

 

In het kort

Ref: CA30506
Oppervlakte: 265 m2
Terrein: 265
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 4
Bijgebouwen: Nee
Zwembad: Nee
Omgeving: La Bachellerie
DPE waarde: D
Gaz effet serre: B
Prijs: €375000 FAI

dpe image
D
ges image
B

Beschrijving van het huis

In de Dordogne ligt een kopie van het oorspronkelijke witte huis in Washington. Er gaan geruchten dat de oorspronkelijke tekeningen vanuit Frankrijk in Washington terecht zijn gekomen. In elk geval is dit hetzelfde gebouw met een heuse ‘oval room.’
Het gebouw in het dorpje La Bachelle heeft exact dezelfde facade als de oorspronkelijke versie van de ambtswoning van de president van de VS. Het Franse kasteel is gebouwd tussen 1811 en 1817. Oorspronkelijk het bezit van adelijke families die het als zomerresidentie op het platteland gebruikten.
De woelige geschiedenis van het Franse platteland is niet aan het kasteel voorbijgegaan. Het is meerdere malen vernield en herbouwd. Als laatsten waren het de Duitsers die bij de overgave in 1944 het kasteel in brand staken.
Na vele jaren leegstand werd het begin deze eeuw door een groep Nederlanders in oude glorie hersteld. Er zijn 7 appartementen in gerealiseerd, 5 in het hoofdhuis en 2 in het koetshuis.
Omringd door het prachtige landschap van de Dordogne, is chateau de Rastignac nu een officieel rijksmonument.

Momenteel staat het grootste appartement te koop. Het heeft een oppervlak van 265 m2 over 2 verdiepingen.
Entree in het kasteel in de grote ontvangsthal met erachter ‘the oval room’. Deze monumentale vertrekken zijn gemeenschappelijk bezit van de eigenaren. Zeer geschikt voor allerlei activiteiten.
Monumentale trappen brengen u op de eerste etage en de ingang van het appartement.
Binnenkomst in een zeer ruime hal.  In deze hal de trap naar de bovenetage. Onder de trap een grote bergruimte en een garderobekast.
Via de hal komt u in een gang met links de master bedroom met en suite badkamer. Verder de bibliotheek en het toilet. Rechts de grote woonkamer met magnifiek uitzicht over de omgeving. Naast de woonkamer de eveneens ruime keuken/eetkamer met uitzicht op de eigen tuin. Op de bovenetage twee grote slaapkamers en een kleine slaapkamer, de badkamer en het toilet. Tenslotte ook een grote berging.

Alles perfect afgewerkt en in zeer goede staat van onderhoud. Het gebouw zit vol authentieke details, zoals bv prachtige binnenluiken. Er is cv op gas. Een vereniging van eigenaren beheert gezamenlijk de gebouwen.

Voor meer informatie kunt u ons contacten.

Informatie aanvragen