Uniek ensemble op 6,5 ha bos en weidegrond. Stroompje, zwembad, grote schuur, natuurstenen huis

 

In het kort

Ref: BA252
Oppervlakte: 350 m2
Terrein: 65000
Aantal kamers: 7
Aantal slaapkamers: 3
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Marminiac
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €495000 FAI
Onder voorbehoud verkocht

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Natuurstenen ensemble: groot huis, tweede huis (ter restauratie), uniek veel schuurruimte, zwembad, 6,5 ha grond.
Dit alles op de grens van de Perigord Noir en de Quercy Blanc. Op korte afstand van de vele bekende bezienswaardigheden in dit heerlijke gebied van Dordogne en Lot.
Het ensemble ligt op 2 minuten van het levendige dorpje Cazals met winkels, restaurants en elke zondag een gezellige markt.

Het is een echte oude boerderij met bijgebouwen, waar ooit meerdere families hebben gewoond en gewerkt.
Het ensemble ligt mooi verscholen in het groen. Geen directe buren en toch niet eenzaam. De gebouwen liggen rond een grote binnenplaats met volwassen kastanjebomen. Verder veel goed grasland en bossen. Langs de weidegronden loopt een klein stroompje. Ideaal voor paarden, toerisme of biologische landbouw.

Het huis biedt veel ruimte. De forse aanbouw is gedeeltelijk klaar; weer en winddicht. Door omstandigheden heeft de eigenaar het werk niet af kunnen maken. Een uitdaging voor wie dit project wil aanpakken!

Binnenkomst in een ruime gang met aan de andere kant de deur naar de terrassen achter. Links de gezellige woonkeuken, 2 slaapkamers (16m2) , badkamer en toilet.
Aan de rechterkant van de gang de grote lichte woonkamer (50 m2) met aan drie kanten ramen waardoor u optimaal kunt genieten van de schitterende ligging.
Achter het huis heerlijke terrassen, zowel open als overdekt.

Op de zolder over het hele huis is volop ruimte voor meerdere kamers. Onder het huis een wasruimte, wijnkelder, stookruimte en nog meer kelderruimte.
De af te werken aanbouw heeft een eigen ingang. De planning: op de begane grond de badkamer, kleedkamer en een grote slaapkamer met vier openslaande deuren. Op de etage van de aanbouw nog een grote slaapkamer. Dit alles moet aan de binnen en buitenkant nog afgewerkt worden. De bedoeling was dat de buitenkant met houten planken afgetimmerd zou worden.

Dan de binnenplaats (cour) met de andere gebouwen. Het meest opvallend is een uniek grote en hoge houten schuur (oorspronkelijk een tabaks-droogschuur 40 x 8 m!), met erin een appartement. Het gebouw heeft twee etages. Alle ruimte voor nog meer appartementen, stallen, of voor allerlei andere doeleinden.
Tegenover het huis aan de andere kant van de cour staat nog een natuurstenen boerderijtje ter restauratie.
Verder een prachtig nieuw zwembad met groot terras en poolhouse.
Teveel om op te noemen. Een parel, want zoiets moois vindt u niet snel!!

Een ideaal ensemble voor toerisme, het houden van paarden, biologisch boeren of gewoon groots wonen.
Er moet nog veel werk gedaan worden, maar het is dan ook een uniek ensemble op een schitterende locatie.

Informatie aanvragen