Uniek huis in groot natuurpark op 10 ha grond. Zwembad en gastenhuisje. Fantastisch uitzicht!

 

In het kort

Ref: B3021
Oppervlakte: 180 m2
Terrein: 100000
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 4
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Sanaillac lauzes
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €495000 FAI

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Dit unieke huis ligt op ruime afstand van het kleine landweggetje dat langs het terrein loopt. Een stille plek in het nationaal park des ‘Causses du Quercy’ ; een beschermd natuurgebied.
Op nog geen 10 minuten rijden van dit ensemble ligt het dorp Labastide Murat met winkels en restaurants. De aansluiting naar de snelweg Parijs - Toulouse ligt ook op zo’n 10 minuten.
Dit nationale park is een schitterend heuvelachtig gebied met een gevarieerde natuur. Er wonen relatief weinig mensen; de natuur is er de baas.

Een mooie, deels geasfalteerde oprijlaan brengt u bij de dubbele carport en parking. Prachtige paden leiden u naar het huis en zwembad.
De gebouwen liggen op een mooi plat stuk terrein aan de rand van een grote vallei. Bij aankomst sta je onwillekeurig even stil om te genieten van de intense stilte en het weidse uitzicht.
Er is nagenoeg geen passerend verkeer (en dan nog op gepaste afstand).
Het terrein bestaat uit 5 ha bos en 5 ha veld/weiland. Door de hoogteverschillen heb je op meerdere plekken een geweldig uitzicht; bij helder weer zelfs tot aan de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. 100% privacy. Op het golvende terrein diverse ruïnes van middeleeuwse herdershuisjes en een bron. Overal van die typerende natuurstenen muurtjes uit vervlogen tijden. Het is een heerlijk stuk vrije natuur met reeën, herten, wilde zwijnen, vossen, dassen en ontelbare vogelsoorten.

Het huis meet 15 x 10 m. Het is in 2012 gerealiseerd door de huidige eigenaar. Nu dus een kant en klaar huis met lekker veel leefruimte en modern comfort. Alles goed geïsoleerd, zeer efficiënte verwarming, moderne kozijnen met, waar nodig, efficiënte horren.

De indeling:
Binnenkomst in een hal van 10 m2. De woonkamer (32 m2) heeft veel licht en een mooie inbouwkachel met schouw (bedient tevens de radiatoren en vloerverwarming en er is eenvoudig een warmtepomp op aan te sluiten). Vanuit de woonkamer een deur naar een van de vele terrassen.
De moderne keuken/eetkamer meet 30 m2 en heeft een deur naar een overdekt terras. Naast de keuken een ruime bijkeuken (24 m2). Hier zijn twee slaapkamers, een kantoor en een badkamer met douche en apart toilet.
Op de etage de grote slaapkamer (30 m2) en een badkamer van 20 m2. Rondom deze slaapkamer en badkamer een enorme bergzolder.
De terrassen bij het huis en het zwembad bieden telkens een adembenemend uitzicht en desgewenst zon of schaduw.
Het zwembad (10 x 5m) heeft een grote overkapping die kan worden weggeschoven. Zo kun je bijna het hele jaar zwemmen.
Het gastenhuisje (35 m2) is een compleet tweepersoonshuisje met woonkamer/keuken/slaapkamer en badkamer/toilet. Eigen terras, wederom met schitterend uitzicht.
Op het terrein ook een houten tuinschuur.

Bij aankomst word je vooral ‘overvallen’ door de intens aanwezige natuur maar ook het perfekt onderhouden terrein trekt de aandacht. Het grootste deel van de grond bestaat uit natuur met heuvels en dalen.
Alle gebouwen verkeren in uitstekende staat van onderhoud.
Dit is een mooie kans om comfortabel te leven in een zeldzaam puur natuurgebied.

 

Informatie aanvragen