Uniek huis in groot natuurpark op 10 ha ongerepte natuur.  Zwembad en gastenhuisje. Fantastisch uitzicht!

 

In het kort

Ref: B3021
Oppervlakte: 180 m2
Terrein: 100000
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 4
Bijgebouwen: Ja
Zwembad: Ja
Omgeving: Sanaillac lauzes
DPE waarde: NT
Gaz effet serre: NT
Prijs: €495000 FAI

dpe image
NT
ges image
NT

Beschrijving van het huis

Dit unieke huis ligt op ruime afstand van het kleine landweggetje dat langs het terrein loopt. Een stille plek in het nationaal park des ‘Causses du Quercy’ ; een beschermd natuurgebied.
Op nog geen 10 minuten rijden van dit ensemble ligt het dorp Labastide Murat met winkels en restaurants. De aansluiting naar de snelweg Parijs - Toulouse ligt op 15 minuten.
Dit nationale park is een schitterend heuvelachtig gebied met een gevarieerde natuur. Er wonen relatief weinig mensen; de natuur is er de baas.

Het huis ligt op ruime afstand van het smalle weggetje waar bijna geen verkeer over komt.
Een mooie, deels geasfalteerde oprijlaan brengt u bij de dubbele carport en parking. Er ligt ook nog een houten opslagruimte voor tuingereedschap. Prachtige paden leiden u naar het huis en zwembad.
De gebouwen liggen op een mooi plat stuk terrein aan de rand van een weidse vallei. Bij aankomst sta je onwillekeurig even stil om te genieten van de intense stilte en het weidse uitzicht. Bij helder week kun je in de verte de besneeuwde toppen van de Pyreneen zien.

Het terrein bestaat uit 5 ha bos en 5 ha veld/weiland. Door de hoogteverschillen heb je op meerdere plekken een geweldig uitzicht 100% privacy. Op het golvende terrein diverse ruïnes van middeleeuwse herdershuisjes en een bron. Overal van die typerende natuurstenen muurtjes uit vervlogen tijden. Het is een heerlijk stuk vrije natuur met reeën, herten, wilde zwijnen, vossen, dassen en ontelbare vogelsoorten.

Het huis meet 15 x 10 m. Het is in 2012 gerealiseerd door de huidige eigenaar. Nu dus een kant en klaar huis met lekker veel leefruimte en modern comfort. Alles goed geïsoleerd, efficiënte verwarming, moderne kozijnen met, waar nodig,  horren.

De indeling:
Binnenkomst in een hal van 10 m2. De woonkamer (32 m2) heeft veel licht en een houtkachel. Vanuit de woonkamer een deur naar een van de vele terrassen rond het huis.
De moderne keuken/eetkamer meet 30 m2 en heeft een deur naar een ruim overdekt terras. Naast de keuken een ruime bijkeuken (24 m2). Verder op de begane grond twee slaapkamers, een kantoor en een badkamer met douche en apart toilet.
Op de etage de grote slaapkamer (30 m2) en een badkamer van 20 m2. Rondom deze slaapkamer en badkamer een enorme bergzolder.
Het huis heeft efficiente verwarming door middel van een warmtepomp. De hoiuytkachel in de woonkamer kan een flink deel van het huis al verwarmen (met hout uit de eigen bossen).
De terrassen bij het huis en het zwembad bieden telkens een adembenemend uitzicht en desgewenst zon of schaduw.
Het fraaie zwembad (10 x 5m) heeft een grote overkapping die kan worden weggeschoven. Zo kun je bijna het hele jaar zwemmen.
Het gastenhuisje (35 m2) is een compleet tweepersoonshuisje met woonkamer/keuken/slaapkamer en badkamer/toilet. Eigen terras, wederom met schitterend uitzicht.
Alles in perfecte staat van onderhoud.

Bij aankomst word je vooral ‘overvallen’ door de intens aanwezige natuur maar ook het perfekt onderhouden terrein trekt de aandacht. Het grootste deel van de grond bestaat uit natuur met heuvels en dalen. Overal van die eeuwenoude stenen muurtjes. Op het terrein nog een waterpunt en ruines van herdershutjes.

Dit is een mooie kans om comfortabel te leven in een zeldzaam puur natuurgebied.

 

Informatie aanvragen